Slaap

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een slaapcoach?

Er zijn ontzettend veel boeken en artikelen over slaapproblemen bij kinderen. Allemaal hebben ze andere meningen en methodes hoe je je kind kunt laten slapen. Laten huilen, niet laten huilen, je kind voortdurend vasthouden, je baby niet wiegen. De verschillende adviezen gaan werkelijk allerlei kanten op. Voor ouders kan het nogal overweldigend zijn dat er zoveel informatie is over slaap bij baby’s en kinderen. Je weet als ouder niet meer wat je wel of niet zou moeten doen of geloven. En bovendien is elk kind ook nog anders. Wat bij het ene kind werkt, werkt bij het andere kind weer niet. Vaak kampen ouders al met een enorm slaaptekort als ze op zoek gaan naar deze informatie. De  hoeveelheid informatie zorgt ervoor dat je niet meer weet waar je moet beginnen.


Maar waarom is het nou verstandig om een gecertificeerd slaapcoach in te schakelen?

 

Alleen de informatie die je echt nodig hebt

Er is veel informatie te vinden over slaapproblemen bij baby’s en kinderen. Een baby- en kinderslaapcoach geeft je alleen de informatie die je nodig hebt om de slaapproblemen van jouw kind aan te pakken. Bovendien werkt een slaapcoach met methodes die bewezen effectief zijn.


Een slaapplan op maat

Waarom is dit belangrijk? Elk kind is anders en heeft andere behoeftes. Bovendien hebben alle ouders weer andere opvattingen en ideeën met betrekking tot de opvoeding van hun kind. Ik maak het slaapplan daarom altijd samen met ouders. Ik kan je adviseren over de beste methode op basis van de leeftijd van je kind, zijn of haar karakter en je opvattingen over opvoeding.


Persoonlijke ondersteuning

Hoewel de meeste gezinnen binnen een aantal weken al een enorme  verbetering zien in de slaapgewoontes van hun kind, kan slaaptraining erg heftig zijn. Je slaapt zelf vaak een tijdje juist wat minder terwijl je kind de vaardigheid van het leren slapen langzaam onder de knie krijgt. Een slaapcoach is er niet alleen om je te helpen je kind op een liefdevolle manier te slaapcoachen. Ze is er ook voor jou als ouder om je erdoorheen te slepen. 

 

Zelfs met een duidelijk slaapplan kunnen er vragen en twijfels ontstaan tijdens de slaaptraining. Met een slaapcoach heb je een expert in huis die kijkt naar jouw kind en zoekt naar oplossingen die bij jullie situatie past. Tijdens de follow up gesprekken die ik met ouders doe kijk ik naar het grotere geheel. Ik kijk welke vooruitgang je kind al gemaakt heeft en welke kleine aanpassingen we eventueel nog kunnen doen.


Vertrouwen

De belangrijkste taak van een gecertificeerd slaapcoach is misschien wel het geven van vertrouwen. Ze is er om je te coachen terwijl jij je baby traint. Maar daarnaast geeft een getrainde slaap specialist je het vertrouwen dat je op de goede weg zit en dat wat je doet goed is voor je kind. Dit geeft je het vertrouwen om door te zetten en vol te houden en dat is een van de belangrijkste factoren voor succes.

 

Bron: Kim West – The Sleep Lady